آیا راه‌اندازی سایت آزمایشگاه در کنار سیستم جوابدهی امکان‌پذیر است؟

04/12/2022 18:07

رفتن به آزمایشگاه و گرفتن نتیجه چاپی، تا چند سال پیش تنها روش ممکن برای بیمارانی بود که تست‌های تشخیصی انجام می‌دادند. بعدها با راه‌اندازی سرویس‌های پیک موتوری، برخی مراکز قادر به ارسال این نتایج چاپ‌شده به این طریق بودند تا به این نحو رضایت مشتریان تا حدی فراهم شود. اما این روش نیز مستلزم صرف زمان و هزینه بود.

افزایش پرشتاب ضریب نفوذ اینترنت در کشور در طی چند سال اخیر موجب شد تا ارسال نتیجه آزمایش از طریق اینترنت امکان‌پذیر گردد. البته روش‌های ابتدایی، یعنی ارسال عکسِ نتیجه آزمایش با نرم‌افزارهایی مانند تلگرام و واتساپ، همچنان نیازمند تماس تلفنی، تهیه عکس، هماهنگی و ارسال دستی بود که باعث ایجاد ترافیک کاری برای پرسنل پذیرش می‌شد. هنوز هم برخی مراکز برای ارسال غیرحضوری نتیجه آزمایش متکی به این روش هستند.

در گام بعد، طراحی سامانه‌های آنلاین ورود بیماران و دریافت نتیجه‌ موجب شد تا سرعت و کیفیت این خدمات به‌طرز قابل‌توجهی بهبود یابد. با این روش، هزینه‌های چاپ نتیجه، ترافیک کاری پرسنل، و هزینه ارسال نتیجه از دوش آزمایشگاه برداشته می‌شود. از سوی دیگر، مراجعه‌کنندگان نیز به آسانی در تمام ساعات شبانه‌روز قادر به دریافت کلیه نتایج آزمایش‌های خود هستند و در وقت و هزینه رفت‌وآمد نیز صرفه‌جویی می‌کنند.

اما وقتی صحبت از طراحی سایت اختصاصی برای آزمایشگاه می‌شود، سؤالی که برای بسیاری از مدیران و صاحبان آزمایشگاه‌ها مطرح می‌شود این است که این کار چه اثرات مثبت یا منفی در سیستم جوابدهی آنلاین آنها دارد؟

راه‌اندازی سیستم جوابدهی آنلاین برای آزمایشگاه

باید یادآور شویم در حال حاضر با توجه به نوع سیستم‌های اتوماسیون بکاررفته در مراکز آزمایشگاهی در ایران، طراحی سامانه جوابدهی آنلاین صرفاً توسط شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی اتوماسیون آزمایشگاه قابل‌انجام است،‌ زیرا نتیجه داده‌های مورد نیاز برای ارائه جواب آزمایش، محدود به شبکه‌ اتوماسیون آزمایشگاه است. بنابراین اگر تاکنون سرویس دریافت اینترنتی جواب را برای آزمایشگاه خود راه‌اندازی نکرده‌اید، لازم است با شرکت ارائه‌دهنده‌ی اتوماسیون خود تماس بگیرید تا در این باره شما را راهنمایی کنند.

طراحی سایت آزمایشگاه

درعین‌حال، سؤال اصلی که ممکن است برای شما به‌عنوان دارنده یا مدیر آزمایشگاه مطرح شود این است که داشتن سایت اختصاصی برای آزمایشگاه چه ضرورت و چه کاربردهایی دارد. در این باره نکات متعددی را باید در نظر گرفت که در این قسمت به تفصیل آمده است.

طراحی سایت چه تأثیری در تسهیل جوابدهی آنلاین دارد؟

درصورتی که سامانه جوابدهی آنلاین برای مجموعه شما طراحی شده باشد، بدون آن که سایت داشته باشید، معمولا یک آدرس طولانی و ناخوانا برای صفحه ورود به بخش جوابدهی در اختیار شما و مراجعه‌کنندگان شما قرار می‌گیرد که خواندن و نوشتن آن برای مخاطب دشوار است و نمی‌توان به خاطر سپرد یا به‌سادگی به مخاطبان معرفی کرد.

در صورت طراحی سایت اختصاصی برای آزمایشگاه شما، لینک ورود به بخش جوابدهی در صفحات مختلف و منوی سایت با اشکال گرافیکی جذاب قرار می‌گیرد، و مخاطب تنها با کلیک کردن هر یک از آنها می‌تواند وارد بخش دریافت نتیجه شود، بدون این که نیاز به وارد کردن آدرس عددی و طولانی باشد.

در نتیجه کاربران تنها در صورت دانستن آدرس سایت شما، می‌توانند به‌راحتی وارد بخش جوابدهی شوند.

 

تداخل بخش جوابدهی و سایت

یکی از دغدغه‌های صاحبان آزمایشگاه‌ها این است که در صورت طراحی سایت اختصاصی برای آزمایشگاه، چگونه این سایت با سیستم جوابدهی فعلی آزمایشگاه ادغام می‌شود، و از نظر فنی آیا احتمال تداخل بین این دو سیستم وجود دارد یا نه.

خوشبختانه ارتباط بین سایت و بخش جوابدهی به‌سادگی انجام‌پذیر است و هیچ یک خللی در کارایی دیگری به‌وجود نمی‌آورند. از دیدگاه فنی، سایت شما می‌تواند توسط یک شرکت ثالث طراحی شود و در هر نقطه‌ای از جهان میزبانی شود، بدون آن که مشکل یا خطری برای بخش دریافت جواب به‌وجود آورد.

برای دیدن چگونگی انجام این کار، کافی است به برخی از سایت‌های آزمایشگاهی طراحی‌شده توسط تدبیرنگر مراجعه کنید:

nano-min
آزمایشگاه پاتوبیولوژی نانو
mahan-min
آزمایشگاه تخصصی ماهان
Bouali-min
مجموعه آزمایشگاهی بوعلی

مهندس مرتضی جوانمرد

مدیر تیم IT تدبیرنگر، گروه طراحی و توسعه‌ سیستم‌های اتوماسیون پزشکی

نیاز به مشاوره برای کسب و کارتان دارید؟

همکاران ما در تدبیرنگر آماده ارائه مشاوره درباره بازاریابی محتوایی در حوزه پزشکی هستند.

آخرین دیدگاه ها

دیدگاهی درج نشده است. اولین نفر باشید!

دیدگاه تان را بنویسید

نظر خود را درباره این مقاله بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *